Een brug te ver  

Na een korte inleiding over de snelle Duitse reactie op de geallieerde luchtlanding, beklimt u de bekende Arnhemse brug en komt u via een aantal historische locaties bij de Eusebiuskerk en het Duivelshuis. Daar hoort u het verhaal van Georg Eberle bij de 10. SS Panzer-Division Frundsberg. Het is tevens de plek waar ook de belevenissen van Horst Weber, eveneens Waffen-SS'er bij de 10. SS-Panzer-Division 'Frundsberg' verteld worden.

Aan de Rijnkade, tegenover het ASM-terrein aan de zuidzijde van de Rijn, volgt het verhaal van de Wehrmacht:
Een groep van gewonde, uitgeputte en gedesillusioneerde militairen, die uit Normandië was teruggekeerd en daar aan de overkant zonder enige opdracht, moest toekijken hoe in de stad de hevige strijd woedde.

Aangesterkt door een eenvoudige lunch aan de Rijnkade, lopen we via een aantal historische locaties omhoog naar de Utrechtseweg. Daar hoort u welke gevechtshandelingen daar plaats vonden. Bij het Elisabeth Gasthuis hoort u over de straatgevechten van dinsdag19 september. We volgen daarbij de voetsporen van Waffen-SS'er Karl-Heinz Henschel. Hij zat bij de 9. SS-Panzer-Division 'Hohenstaufen'.

Terug bij ons uitgangspunt heeft u de mogelijkheid om het Infocenter over de Slag om Arnhem te bezoeken.

Programma:

09.45 - 10.00 verzamelen bij Infocenter Slag om Arnhem
10.00 - 10.30 introductie
10.30 - 13.00 wandeling
13.00 - 14.00 lunch
14.00 - 16.30 wandeling
16.30 - 17.00 terug bij uitgangspunt

Prijs: € 45,00 incl. lunch, consumptie


Datum

Let op: Door ziekte gaan niet alle geplande tours door! Neem bij vragen contact met mij op.

29 september 2019: (gecanceld)