Slag om Arnhem vanuit Duits perspectief

DUITS-NEDERLANDSE GESCHIEDENIS 1940-1945

Aanbevelingen

  

Dit najaar heb ik een bijzonder Battlefield tour bijgewoond, onder leiding van Ingrid Maan. Zij maakte aan de hand van persoonlijke verhalen duidelijk hoe jonge Duitse soldaten in september 1944 de geallieerde aanval op Arnhem ervaren hebben. Ingrid bracht dit gevoelige onderwerp op een zorgvuldige en integere wijze, waarbij ze zich baseerde op grondig onderzoek. Ik vond het een verrijkende ervaring!

Prof.dr. Dolly Verhoeven
Hoogleraar gelderse Geschiedenis
Radboud Universiteit


In haar tour guides gaat Ingrid uitgebreid in op de persoonlijke verhalen van de Duitse soldaten. Haar historische kennis van de Duitse cultuur en maatschappij is groot. De belevenissen van de Duitsers die de Slag om Arnhem overleefden waren bepalend voor hun verdere leven. Door de verhalen van Ingrid krijgen de Duitsers tijdens de Slag om Arnhem een gezicht.

Hans Herstel
Service Delivery Manager
DICTU Ministerie EZ


Ingrid heb ik leren kennen en waarderen om haar gedrevenheid, passie en kennis om ook het verhaal van de Duitse veteranen onder de aandacht te brengen. Hiermee heeft zij een basis gelegd voor dit aspect van de Slag om Arnhem, wat door haar boek Weggemoffeld niet in de vergetelheid zal raken.


Dirk W. Hoekendijk
Battlefieldgids BTA44
Accredited Battlefield Tour Guide
of the Guild of Battlefield Guides

Artikel in De Gelderlander

Artikel in TROUW